Meditasyon

Meditasyon

Meditasyon kelimesi latince Meditio teriminden türemiştir ve derin düşünce anlamına gelmektedir. Meditasyonun kökeni ve en yaygın kullandığı yer Doğu’dur. Meditasyonda farklı ekoller vardır ve her ekol kendine özgü yöntemler ve uygulamalar kullanmaktadır. Meditasyonu zihinsel bir teknik olarak görebiliriz. Meditasyon sürecinde içimizde ve çevremizde olan bitenlerle ilişkiye geçeriz. Meditasyonda olup biteni tarafsız bir gözlemle izleriz. Meditasyonda zihni boş tutmayı ve düşüncesiz kalmayı öğreniriz. Bu süreçte zihin ve beden ikilemini yok ederek tek parça oluruz. Meditasyon yaparak geçmişten ve gelecekten arınarak anı yaşarız. Aslında meditasyonu arınma tekniği olarak da adlandırmak mümkündür. Meditasyon düşüncelerden etkilenmemizi sağlar ve sonuçta zihinsel olgunluğu elde etmiş oluruz. Meditasyon spiritüel bir eğitim olarak yüksek şuura erişmemize yardımcı olur. Meditasyonda, gözlerimizi kapatarak düşüncelerimizi seyrederiz ve evren ile birleşip bütünleşiriz. Zamansızlık hissini yaşarız. İç gözlem ile öfke, stres vs düşmanlarımızdan kurtularak, mutlu ve huzurlu oluruz. Meditasyon fiziksel, akılsal ve duygusal sağlığa ulaşmamıza yardımcı olur. Meditasyon ile günlük hayatımız dengeye girer ve bu sayede sosyal ilişkilerimiz gelişir. Meditasyon yapan kişi diğerlerinde hata bulmak yerine kendine bakma davranışını kazanır ve bu pozitif bir tutuma ortam hazırlar; sonuçta kişi sevgi dolu ve affedici biri olur. Bu şekilde gelişen olaylar gerçek bir süreçtir ve sadece vaaz vermekle ya da kitap okumakla olabilecek bir şey değildir. Meditasyon psişik güçlerimizi geliştirir ve bu sayede kendimize güven duyarız, özgüven kazanırız. Aslında meditasyon doğamıza dönmemize yardımcı olur ve bizim asıl doğamız huzur, neşe, sevgidir. Meditasyonu gündelik bilinç halinin gerçek farkındalığa dönüştürülmesini sağlayan manevi bir aracı yöntem olarak da görebiliriz. Sufizmde yapılan derviş dansı veya Sema, manevi dünyaya yönlendirmenin bir aşaması olarak açıklanır.

Budist meditasyonu üçlü bir sistemden ibarettir:

  • Arınma ( Sila)
  • Konsantrasyon (Samadhi)
  • İdrak etme (Prajna)

Meditasyonu genel olarak iki ana başlık altında toplayabiliriz:

 Aktif meditasyon

Bedensel aktiviteler, sesli konuşmalar ve farklı eylemler aracılığıyla, müzik eşliğinde dikkatimizi toplamamıza ve bilinç açıcı davranışlara ulaşmamıza yardımcı olur.

 Pasif meditasyon

Sakin, sessiz ve hareketsiz bir şekilde oturarak veya uzanarak yapılan zihinsel bir eylemdir.

Konsantrasyon çalışmaları ile zihin ve bedeni dinlendirir, farkındalığı artırırız. Konsantrasyon yöntemleri olarak dikkati tek bir noktaya toplarız. Bu nokta, soyut bir düşünce, bir Mantra, bir mum alevi veya solunum kontrolü olabilir ve monoton bir uyarı eşliğinde bu eylemleri yapmaya başlayabiliriz. Meditasyonu düzenli yaptığımızda, rahatlatıcı etkilerini görmeye başlarız. Meditasyon Psikoterapi alanında yaygın bir şekilde kullanılır. Tıp’ta hastaları rahatlatmak ve sakinleştirmek için meditasyon önerilir. Meditasyon kalp atışını yavaşlatır, nefes alışverişini düzenli hale getirir ve kaslarda yaşanan gerginliği azaltır.

EEG cihazları, meditasyon esnasında beynin ön lobunda alfa dalgalarının yükseldiğini gösterir. Araştırmacılar, Budist rahipler üzerinde yaptıkları incelemlerle rahiplerin düzenli meditasyon yapma neticesinde, beyinlerinde gama dalgalarının daha gelişmiş olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu rahiplerde dikkat, hafıza ve öğrenme yeteneklerinin yüksek olduğu görülür.

Meditasyonun faydaları

  • Zihinsel dinçlik
  • Zihni arındırmak
  • Tüm ıstıraplardan kurtulmak
  • Farkındalığı geliştirmek
  •  Düşüncesiz farkındalık konumu
  • Fizyolojik değişimler
  •  Duyguları dengelemek
  •  Arzuları azaltmak ve iç enerjiye çevirmek Nefesimize konsantre olabilmek
  •  Bensizliğe ulaşmak
  •  Çakra ve enerji kanallarımızı temizlemek ve dengeye getirmek

                                                                                                                                                                                                  Şu An Tek Gerçek, Ne Bitmiş Olan Var ve Ne Gelecek.

 

   Eskişehir Meditasyon Merkezi

Arad Global Club olarak diğer Eskişehir Meditasyon merkezlerinin arasında özgün bir konuma sahibiz. Eskişehir meditasyon merkezimizde sizlere özgün bir ortam hazırlayarak iç huzura ulaşmanıza yardımcı oluruz.

 

Eskişehir Meditasyon Merkezi

kayıt sistemi

Eskişehir Meditasyon Merkezi randevu sistemi ile çalışmaktadır.Kayıt olmak ve detaylı bilgi almak için, verilen iletişim bilgileri ile lütfen iletişime geçiniz ve randevu alınız. Eskişehir Meditasyon Merkezi, sizlere özel ve sonuç odaklı çözümler sunmaktadır.

 

Eskişehir Meditasyon

İletişim Bilgileri

Websitemiz: www.aradglobalclub.org

Mail Adresimiz: [email protected]

Tel: 0222 332 1232

Fax: 0222 332 1233

GSM ve WatsApp no: 0 552 252 00 26

Arad Global Club olarak, Eskişehir  Meditasyon Merkezinde sizlere hizmet vermekten onur duyarız.

Daha Fazla Bilgi İçin

BIZE ULAŞIN
Share
Arad Global Club © 2017 All Rights Reserved.